Зелени храни срещу лош дъх

246

Лошият дъх определено е неприятен проблем. Това често срива и самочувствието. Но – лек има!

Включете пресни зеленчуци в менюто си. Те са заредени с голямо количество хлорофил, който е естествен антиоксидант и ефективно средство в борбата с лошия дъх. Спанакът и магданозът са първенци по съдържание на този растителен пигмент, а след тях се нареждат китайското зеле, зеленият боб, броколите и тиквичките.

Марулите пък са богати на фибри, а те действат като четка за устната кухина. Растителните влакна ще ви помогнат да отстраните зъбната плака и да избелите зъбите си, пише “Галерия”.

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Close