fbpx

Ще промени ли света откритието на инж. Андреа Роси?

765

Опитите в областта на т.н. „студен ядрен синтез” датират от 1958 г. в СССР, когато Иван Филимоненко прави откритие, подкрепено от няколко академици, но много скоро те са обявени за шарлатани и повечето от тях умират при странни обстоятелства.

Видео: Защо скриха студения ядрен синтез в СССР

В началото на 21 век в Италия над тази тема работи ученият Пиантели, който събира цял колектив от учени от различни университети.

Няколко години преди 2011 г. Роси и Фокарди се отделят от Пиантели и работят съвместно над LENR. Никой не ги финансира и Роси убеждава жена си да продадат апартамента си за 2 млн. евро.

Ще промени ли света откритието на инж. Андреа Роси?

На 15 януари 2011 г. инж. Андреа Роси и професора от Болонския университет Серджио Фокарди на пресконференция в Болоня обявяват за свое откритие в областта на низкоенергетичния ядрен синтез (low-energy nuclear reactions, LENR). На пресконференцията „сред присъстващите се оказа един инвеститор, който така и не си призна кой е и откъде. Но той им каза: ако вие направите мегаватна инсталация, то аз ще я купя за парите, които вие сте похарчили за тези изследвания, т.е. за 2 милиона.

Половин година по-късно Роси обяви, че са създали такава инсталация и на пресконференция на 28 октомври 2011 г. я демонстрира. Този топлогенератор той нарече енергиен катализатор – E-cat. Реакторът, голям колкото фургон, работи повече от 5 часа в автономен режим с изходна мощност 0,5 МВт. При това след пуска за неговата работа не беше необходима никаква външна енергия. Инвеститорът го купи. След това Роси реши да разработи система за широкия потребител и създаде система с размер на куфарче, към която се свързват външните тръби от системата за отопление. В куфарчето има малка касета с тръбичка с никелов прах и водород – вече готов. Трябва просто да се натисне копчето. Системата се нагрява от акумулатор на батерии и после започва да отделя енергия от порядъка на 10-20 киловата.”

Ще промени ли света откритието на инж. Андреа Роси?

Така стигаме до международната комисия от март-април 2014 г., която в течение на 32 дни наблюдават работата на новата модификация на генератора Е-САТ на Роси, който представлява по форма вече не фургон или куфарче, а нещо като голяма химикалка с диаметър 2 см и дължина 20 см.

www.burgasnovinite.bg/Ruski-uchen-S-evtinata-energiya-na-Andrea-Rosi-neft-i-gaz-s.html

Ще промени ли света откритието на инж. Андреа Роси?

А сега малко хронология:

–         След излизане на доклада падна цената на нефта;

–         Рокфелер продаде нефтения си бизнес;

www.kommersant.ru/doc/2573518

–   През ноември Обама и китайския лидер Си Цзинпин се договориха в китайската провинция Баодин да стартира серийното производство на генератора на Роси, по лиценз купен от американската фирма «Industrial Heat» още през януари 2014 г.

ireport.cnn.com/docs/DOC-1187686

–         Бил Гейтс посети Италия и се срещна с бившите колеги на Роси;

Ще промени ли света откритието на инж. Андреа Роси?

Бил Гейтс не може да повярва. Готов е да даде 1 млрд. долара, за да се включи в бизнеса с енергията на бъдещето.

Ще промени ли света откритието на инж. Андреа Роси?

www.e-catworld.com/2014/11/14/bill-gates-addressed-at-enea-by-lenr-research-coordinator-what-does-he-know-about-lenr/

–         Путин се отказа от Южен поток;

И така, ОТ 8-МИ ОКТОМВРИ СВЕТА НА ЕНЕРГЕТИКАТА СЕ ПРОМЕНИ ТОТАЛНО.

На 8-ми октомври 2014 г. Андреа Роси успешно защити пред международна научна комисия уред с големината на химикалка, който за месец създава топлина от 1,5 мегаватчаса, което е един милион пъти повече от възможността на която и да е химическа реакция в този обем. Ето това е доклада, а благодарение на нашата инициатива България е една от страните, които са проявили интерес към откритието, както се вижда от тази графика, представяща интереса към доклада по страни.

Ще промени ли света откритието на инж. Андреа Роси?

Допълнителна информация: www.sifferkoll.se/sifferkoll/

Още по темата:

Официален сайт: //www.ecat.com/

Статията в Wikipedia

bls.blog.bg/politika/2014/11/28/zashto-padna-cenata-na-nefta-poiavi-se-nov-vid-energiia.1317676

fusionefredda3.com/novita/andrea-rossi-limpianto-da-1mw-sara-la-stele-di-rosetta-del-nostro-know-how-industriale

www.youtube.com/watch

volt-info.ru/generator-tepla-andrea-rossi-e-cat

//pesn.com/2014/10/22/9602554_Andrea-Rossis-E-Cat_Devours_Lockheeds_Hypothetical_Compact-Fusion-Reactor/

//daily.com.ua/it-technologies/25-10-2014198378

 

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас:
Коментари
Зареждане...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Close