"Loading..."
Диана

За мен

Разбрах, че искам да бъда психотерапевт когато бях на 15 години. Прочетох "Вашите слаби места" на Уейн Дайър и вече знаех какво искам да правя цял живот.

Психологията е първата ми любов. От тогава не съм спирала да уча, няма и да спра.

Искам дори и на 90 години да продължавам да се уча и да "дишам" психотерапия. Защото да си психотерапевт не само се учи - това се преживява. Вярвам, че това е призвание.

Избрах психотелесната психотерапия, защото това е методът, който интегрира тялото. За да бъдеш добър психотерапевт трябва да знаеш и вярваш, че ние не сме само душа - имаме и тяло. Мисля, че именно в това се крие един от главните ни проблеми - забравяме, че сме телесни!

И все пак аз вярвам, че за да сме добри психотерапевти, трябва първо да сме хора! Кoгато се изправиш пред клиента - там ги няма дипломите и школите. Тогава си просто Човек!

добър психотерапевт софия паническо разстройство

Психотерапия

Индивидуални сесии

Индивидуалната психотерапия ще ви помогне да преодолеете възникнала депресия, тревожност, безпокойство, проблеми в личния живот или работата ви. Тя също така повлиява много добре на различните видове хранителни разстройства като анорексия, булимия, хиперфагия, прегорексия и други.

Също така, чрез различни техники, психотерапевта подпомага преодоляването на стрес, раздялата със или загубата на близък човек, панически атаки и проблеми в общуването.

Психотелесната аналитична психотерапия показва много добри резултати при лечението на различните видове зависимости, като алкохолизъм, наркотична зависимост, хазартна зависимост и други.

Групова психотерапия

В груповата психотерапия се разглеждат реалните взаимоотношения на всеки човек с околните. Тя може да бъде провеждана паралелно с индивидуалната психотерапия, което много ускорява и подсилва нейните резултати.

Групата е защитена среда, където човек може да се отпусне и да сподели с психотерапевта и с другите от групата своите преживявания. По време на груповата терапия се придобиват нови модели на поведение за справяне с проблемни ситуации и всички те водят до промени, които и най-дългосрочната терапия не може да постигне.

От обратната връзка, получавана от другите участници в групата всеки човек може да погледне себе си отстрани и да види как реагира под напрежение или при други ситуации от живота си.

Тренинги

Тренингът е обучение чрез преживяване. В група от 8 до 15 човека се тренират определени умения: за комуникация, асертивност, лидерство, управление на времето, справяне със стреса, управление на конфликти, изграждане на адекватна самооценка, увереност в себе си и др. Натрупаният опит показва, че човек се обучава най-добре в практиката. Така например - човек се учи да шофира, като шофира, да пише - пишейки и да общува - общувайки.

Тренингите обикновено траят между един и десет дни и са на определена тема.

Често пъти, тренингите се провеждат извън София, на затворени места, където един добър психотерапевт може да откъсне групата от ежедневната напрегната среда и да съсредоточи членовете ѝ върху това да работят по конкретен проблем негова помощ.

Приятели

добър психотерапевт софия

Изучавам науката за душата – психологията, в една или друга форма. Търся човешкото в човека – в себе си и в другите! Обичам да помагам. Обичам работата си. Работя психотерапевтично консултиране, защото това е професията ми! Тук съм за вас – за да ви подам приятелска ръка когато имате нужда от нея!

психолог софия депресия

Новините!

Безпристрастни!

Стилни!

Европейски!

Духовно развитие и обогатяване, здравословен живот и още много...

За контакти

Индивидуални психотерапевтични консултации и групови терапии се провеждат в кабинета ми на адрес:
Адрес

София,
кв. Борово, блок 13 (срещу магазин "BILLA" на бул. България)
вх. Д, ет. 2, ап. 5

Телефон
+359 898 51 52 66