fbpx

Нова технология открива рак в капка кръв за 3 минути

293

Японски учени са разработили технология, която позволява от една капка кръв да се установи онкологично заболяване в ранен стадий в рамките на три минути, съобщават световни медии, цитирани от БГНЕС.

“Технологията позволява да се определи само с една капка кръв злокачествено заболяване и да се установи в ранен стадий рак на стомаха, дебелото черво и на панкреаса само за три минути. Такава технология няма никъде по света”, казва Кацуюки Хасегава – научен сътрудник в компанията, която съвместно с болницата Тейосю е разработил новата технология.

Компанията е разработила специална метална пластина със специален състав. При поставяне върху нея на капка кръв от пациент със злокачествен тумор при обработката с ултравиолетови и други видове лъчение започва да свети, а кръвта на човек с доброкачествен тумор не излъчва светлина.

“Това е абсолютно ново постижение в света. Този метод е лесен за използване и може да започне да се използва във всяка болница”, казва Хасегава.

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас:
Коментари
Зареждане...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с приятелите си.

Благодарим ви!
Затваряне
Close