Лошата карма – пречка или предизвикателство по пътя на духовно развитие?

663

Когато се стремим към духовно развитие често имаме чувството, че някой хора или ситуации ни пречат.

Често си мислим, че лошата карма е тежко препятствие в духовния напредък. Мислим си , че сме родени на грешното място, в рамките на грешни обстоятелства и тепърва трябва да се справяме с тези неща или да сменим държавата, обкръжението, работата и чак след това да започнем да се развиваме духовно.Това е механизма на нашия ум да намери изкупителна жертва.

Всеки път , когато се сблъскаме с трудности, сме склонни да търсим причината извън себе си. Така чакаме по- благоприятен момент и се поставяме в положението на жертва. Всичко което ни се случва в живота идва като последица от нашите предишни действия.

Трябва да променим това положение и да сме в състояние да се измъкнем от омагьосания кръг. Отношението ни ще се промени ако признаем, че няма нищо и никой извън нас който да обвиняваме.

Трябва да се откажем да търсим оправдание и да поемем отговорноста за действията си.

Ние сме свободни! А свободата означава, че сега в настоящия момент трябва да действаме съзнателно и да правим това което момента изисква да се направи. Без да се съпротивляваме, да не се опитваме да избягаме а да се въведем в една вътрешна хармония с това което е в момента.

Така настоящия момент става учител в духовното ни пътуване!

Източник: http://evolife.bg

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Close