fbpx

Лечебната сила на топлата вода

2 414

Още в древността японците са открили, че много заболявания се повлияват добре от топлата вода, а някои дори се лекуват, благодарение на нея. Важно е да се приема сутрин преди хранене. По този начин се подсилва организмът и се подобряват процесите в него.

За да не остане това твърдение без доказателства, редица изследвания, проведени през последните години, потвърждават положителното въздействие на топлата вода, приета сутрин на гладно. Ето и заболяванията, за които, според японците, тази практика помага: различни видове болки в тялото, епилепсия, астма и бронхит, стомашни проблеми, проблеми с очите, затлъстяване, менструални проблеми и много други. Смята се, че може да лекува дори рак.

Японците препоръчват следния начин на прием на топла вода:

Пие се сутрин веднага след събуждане, дори преди измиването на зъбите – 4 чаши по 160 мл гореща вода, след което се изчаква поне 45 минути преди приемане на други течности. След като закусите не бива да пиете нищо през следващите два часа. Последното правило важи за всяко хранене. Приема на течности непосредствено след хранене затруднява храносмилането. Добре е да започнете с по-малко количество топла вода, като с времето да го увеличите.

Това лечение дава резултати при високо кръвно налягане и при диабет след 30 дни, а при гастрит – след 10 дни.

Лечението е безвредно и няма никакви странични ефекти освен честото уриниране. Въпреки това, преди започването му, е добре да се посъветвате с личния си лекар.

Източник: www.novinitesega.com

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Close