Кръв в урината вещае рак

Deutschland, Bayern, München, Wissenschaftler im Labor beim Pipettieren | Mikrobiologie, Biotechnologie, Genforschung, Biochemie, Labor, Forschung, Analyse, Pipettieren, 96 Lochplatte, Titration, Zellkultur
666

Хематурията често е симптом за камъни в бъбреците.

Хематурията е състояние, при което се появява кръв в урината. Тя може да се дължи на наранявания или инфекции в отделителната система с разнороден характер.

Ако кървенето се появи преди 40-годишна възраст, то по всяка вероятност става дума за камъни в бъбреците или възпаление на пикочните пътища. Симптомът обаче може да подсказва и за развитието на рак на бъбреците, на пикочните пътища или на простатата.

При голяма част от случаите хематурията отшумява, без да е необходима лекарска намеса.

Ако тя продължи по-дълго, задължително е да се консултирате със специалист, а да не  прилагате самолечение.

В случаите, когато причината за заболяването са различни форми на инфекция на отделителната система, наложително е да се проведе лечение с антибиотици. Продължителността му зависи от фазата, в която се намира инфекцията.

Ако бъдат открити камъни в бъбреците, от съществено значение е консумацията на големи количества течности.

Това не означава, че може непременно да се мине без хирургическа намеса или отстраняването на камъните с популярните от години и в България безкръвни операции.

При тях камъните се разбиват с различни видове ударни вълни и се изхвърлят от отделителната система на организма.

Пациентът дори не остава в болница, а се изписва още същия ден след извършването на процедурата.

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Close