Красивият Занзибар – родното място на Фреди Меркюри

Живописният остров Занзибар е на път да се превърне в топдестинация за екзотични пътувания. Родното място на легендата Фреди Меркюри се развива все повече, но още е запазило девствената си природа и чистата си вода.Местните жители живеят в колиби от слама, заобиколени от рибарски мрежи и животни. Островът предлага на туристите красиви плажове, богата история и вкусна морска храна.

Anglican cathedral Christ Church, Stone Town, Zanzibar

Великият вокалист на Куин роден и израснал в столицата Стоун Таун. Години след смъртта му популярността му изхранва жителите на острова. 90% от туристите го посещават, за да видят на живо родната му къща. Тя е пълна с негови портрети и грамофонни плочи. Уредниците са сложили бебешко корито и дрехи, които представят за негови. Всяка втора стока по уличните сергии носи марката „Фреди Меркюри”, макар местните да не изпитват особено уважение към него заради хомосексуалната му ориентация.

Красивият Занзибар - родното място на Фреди Меркюри

Заради Меркюри, обаче, хиляди гей двойки решават да сключат брак в Занзибар. В името на прехраната местните мюсюлмани си затварят очите.

Стоун Таун е известен и като мясото, откъдето през Средновековието се разпределят роби към арабския свят. В града до ден-днешен стоят подземията, в които са били държани африканците.

Stone_Town
Наблизо се намира и ориенталският пазар, предлагащ изобилие от риба, раци, скариди, октоподи и гозби от птиче месо и плодове. Храната винаги е прясна.

Забележителност представляват и монументалните къщи на някогашните робовладелци. Те са зидани от коралови камъни, предпазващи от горещината и високата влажност. Сградите са на повече от 2000 години.

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас:
Коментари
Зареждане...
Close