fbpx

В кой ден от седмицата да започнем нова диета?

232

Ефективността на вашата диета зависи не само от избраната храна и волята ни, но и от това в кой ден от седмицата я започвате, установи ново проучване на британски учени.

Най-вероятно сте обречени на провал, ако започнете диета във вторник. Много по-голям шанс за идеална фигура имат жените, които започват диета в неделя или в понеделник. Изследванията продължили около една година и в тях взели участие 2000 британки. Резултатите показват, че дамите, които променили хранителния си режим във вторник, до края на седмицата губели цялата си решителност да отслабнат. В понеделник мотивацията се запазва за много по-дълго време и това са го доказали 88% от участничките.

Проучването сочи още, че типичният британец провежда диета средно три пъти в годината. Най-популярният ден във Великобритания за начало на диетата е петък. Това не е добър вариант заради натрупания стрес през цялата работна седмица и това, че уикендът изкушава с много забавления и храна.

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас:
Коментари
Зареждане...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Close