Детоксикацията е необходимост

Ежедневно в човешкото тяло се натрупват множество токсини. Тяхното прекомерно увеличаване може да доведе до най-различни физически заболявания, както и до нарушения като депресия, тревожност, загуба на паметта. Високите нива на токсини могат да увредят тъканите и нервите, да затруднят бъбречната функция и отслабят имунната система. Необходима е детоксикация.

Източниците на токсини могат да бъдат разделени на външни и вътрешни. Към външните спадат: вредните газове от околната среда, химически препарати за растителна защита, консервантите в някои хранителни продукти. Не всички токсини попадат в телата ни случайно. Понякога сами приемаме множество вредни вещества, например при прекомерната употреба на цигари, алкохол и лекарства. Вътрешните източници са вредни вещества, освободени в резултат на гниене и ферментация на консумираната храна.

Човешкото тяло е способно до голяма степен само да се пречиства чрез белите дробове, лимфната система, кожата, бъбреците и храносмилателната система. Въпреки това, когато нивото на токсини стане прекалено високо, те навлизат в кръвообращението и се депозират в различните тъкани. В тези случаи е необходимо да изберете програма, за детоксикация за да се предпазите от заболявания.

В резултат на прилагането на ефективна програма за детоксикация могат да се постигнат редица здравни ползи:

-подсилване на имунната система;

-значително увеличаване на жизнения тонус;

-подобряване функционирането на храносмилателната система;

-регулиране на телесното тегло;

-подобряване на мозъчната дейност;

-възстановяване на здравия и свеж вид на кожата;

-минимизиране на ефектите от стареенето.

В процесът на детоксикация трябва да се избягват всички продукти, които съдържат изкуствени добавки и консерванти. Препоръчват се диети, включващи здравословни, натурални храни, богати на влакна, витамини и антиоксиданти: плодове и зеленчуци, риба, пълнозърнест хляб. Приемането на по-големи количества растителни влакна е от особено значение за успеха на диетата, защото те значително подпомагат отстраняването на токсините от организма. Обикновено детоксикацията е съпроводена и с повишена употреба на питейна вода. Водата е много ефективно средство, защото голяма част от токсините се отделят чрез урината и потта. Препоръчват се и различни видове билков чай. В разнообразни комбинации те съдържат лайка, невен, хвойна, лимонова трева, копър, мента, зелен чай и др.

В допълнение, по време на детоксикацията е необходимо да бъде преустановена употребата на цигари и алкохол. Желателно е да бъде повишена физическата активност. Редовните физически упражнения помагат на организма да се освободи от вредните вещества чрез изпотяването.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Close