fbpx

Бил Гейтс вещае: Ако не вземем мерки, инфекциозни болести ще убият много хора

327

Известният милиардер Бил Гейтс даде интервю, в което изказа опасенията си от възможна масова епидемия от инфекциозно заболяване в света, която ще доведе до смъртта на милиони хора в следващите 20 години. В интервю за Vox той съобщи, че е събрал група изследователи, за да моделират възможните последици от такава катастрофа.

Изследователите са стигнали до извода, че в случай на разпространение на болест от вида на испанския грип за 250 дни по целия свят ще починат 33 милиона души. „Ние сме създали най-опасната среда за разпространение на убийствени заболявания в цялата история на човечеството”, смята Гейтс.

Според него едва ли земетресение, изригване на вулкан или падане на астероид на Земята ще унищожат човешката раса, атомната война също не е много вероятна, докато опасността от световна епидемия с трагичен изход за милиони хора е съвсем реална.

Днес в света има свободно движение на хора, границите се пресичат от около 50 пъти повече хора, отколкото преди сто години и това само благоприятства една епидемия и нейното разпространение. Така че една смъртоносна болест ще се придвижи много по-бързо по света и ще убие много повече хора, докато намерим начин да я спрем.

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас:
Коментари
Зареждане...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с приятелите си.

Благодарим ви!
Затваряне
Close