5-те ключа към дълголетието

Всички знаем, че трябва да се храним здравословно и да правим физически упражнения. Но защо ни е всичко това? Разбира се, че за да бъдем щастливи и за да живеем по-дълго. За дългият живот гените определено си казват тежката дума, но има неща, които можем, а и трябва да правим абсолютно съзнателно, за да достигнем до дълголетие. Изследване, цитирано от блогъра Ерик Баркър, който пише и за New York Times, разкрива какви са тайните на дългия живот.

1. Добри взаимоотношения

Ако има някой в ​​живота ви, на когото бихте се обадили по телефона в 4 сутринта, за да споделите вашите проблеми, увеличавате шанса си за дълголетие. Обратно на това – самотата може дори да ви убие.

2. Личностни качества

Вашата собствена личност също може да е фактор. Появяват се ясни закономерности при тези, които са живели до 100 години. Доказано е, че позитивното отношение към живота помага за дълголетието. Повечето дълголетниците са оптимистични и отстъпчиви хора. Личностната черта, която най-често се асоциира с дълъг живот е добросъвестност.

3. Добра кариера

Вашата работа е много по-важна за дълголетието, отколкото си мислите. Безработицата и несигурността на работото място вреди на здравето. Отношенията с колегите и шефа Ви могат да имат драматичен ефект върху вашето здраве. Тези, които живеят дълго обичат работата си.

4. Да не забравяме и малките неща

Смейте се много! Бъдете щастливи! Бъдете оптимисти! Спете достатъчно! Не съдете другите! Простете!

5. Качество на живот

Изследванията показват, че дълголетието зависи право пропорционално от качеството на живота Ви.

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас:

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via
Close