fbpx

15 хитринки в кухнята, които дори майка ви не знае

161

Невероятно е какви мъдрости откриват с годините домакините в кухнята. Със следващите няколко тайни не само може да се научите да готвите майсторски, но и да съхранявате умело продуктите, така че дълго да са свежи. Вижте съветите, събрани от AdMe.ru, с помощта на които работата в кухнята ще е удоволствие.

Разклтете за минута сурово яйце и след това го сварете. Ще получите златно яйце! 

yaitse

Сандвичи от сладолед с помощта на горещ остър нож.  

sladoled

Отрежете парчето сирене, което ви е нужно, заедно с опаковката. А нея използвайте за покриване на оставащото сирене. 

cheese

Не изхвърляйте увяхващите зелени подправки. Залейте ги със зехтин и ги замразете във формички за лед във фризера.

 olive

Ако нямате под ръка точилка, използвайте бутилка.

bottle

Ако искате да върнете първоначалния аромат и вкус на студената пица, подгрейте я в тиган, а не в микровълнова.  

pizza

Отлично бързо блюдо – запечен хляб със сирене. Добавете зелени подправки и го сложете в микровълновата или във фурна с вентилатор.

bread

Искате бързо да нарежете чери домати? Сложете си между две плоски чинии и прокарайте остър нож по средата. 

cherry

Залейте останките от Нутелата в буркана с горещо мляко. Получавате истински топъл шоколад. 

nutella

Може да замените липсващата майонеза със заквасена сметана с един твърдо сварен яйчен жълтък и лъжица горчица.

smetana

Целината и броколите може да съхраните за по-дълго време, ако ги увиете във фолио.  

brokolo

Картофите няма да покълват, ако ги съхранявате заедно с ябълки, които съдържат вещество, което пречи на покълването. 

potato

За да не потъмнява авокадото, поръсете го с ябълков оцет или го съхранявайте заедно с лук.

avokado

Истинска мъжка закуска – във формички за печене сложете бекон и рохко яйце и печете. 

bacon

bacon1

Остатъци от вино може да замразите във формички за лед за бъдещи кулинарни експерименти. 

wineИзточник: https://www.jenatadnes.com

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас:
Коментари
Зареждане...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с приятелите си.

Благодарим ви!
Затваряне
Close