fbpx

10 неща, които можем да разберем за събеседника ни от езика на тялото му

1 790

Можете да научите много за намеренията и чувствата на някого от езика на тялото му, ако знаете какво да наблюдавате и за кои издайнически знаци да следите. Изданието Business Insider е съставило списък с 10 съвета, които могат да са ви от полза за да разберете по-добре това, което хората наистина мислят в момента.

Разбирането на езика на тялото, разбира се не е точна наука, така че “четенето” на знаците и сигналите, които събеседникът ви изпраща, може да се окаже трудно понякога.

1. Повдигането на веждите често е знак, че събеседникът ви изпитва известен дискомфорт. Повдигането на вежди обаче може да е знак за тревога, изненада или страх. Така че, ако някой ви направи комплимент с повдигнати вежди, знайте че той може и да не е искрен.

2. Ако човекът, с когото разговаряте, понижава или повишава глас: Ако разговаряте с жена, внимавайте дали гласът ѝ не се повишава в края на изречението. Това може да означава, че търси одобрение. Ако е мъж – когато понижава тона си (започва да звучи по-басово) – това означава, че иска да се хареса на събеседника си. За да звучите авторитетно, използвайте нормален, разговорен тон.

3. Зрителният контакт означава интерес, но той може да бъде както в положителен така и в негативен смисъл.

4. Въпреки това, ако се взира прекалено дълго в очите ви, това е знак, че човекът отсреща лъже. В опит да избегнат търсещия, блуждаещ поглед, някои лъжци целенасочено държат погледа си върху вас твърде дълго и това може да ви създаде известно неудобство.

5. Кръстосаните крака обикновено са знак за дистанцираност, съпротива и неуважение. Според психологията кръстосаните крака са сигнал, че хората са умствено, емоционално и физически затворени, което може да означава, че е по-малко вероятно да отстъпят при преговори.

6. Ако събеседникът ви имитира вашият език на тялото, в повечето случаи означава, че разговорът върви добре. Когато двама души се разбират и усещат връзка помежду си, техните пози и движения на тялото са огледален образ един на друг.

7. Оглеждайте се за липса на бръчици около очите, за да разберете дали човекът срещу вас имитира усмивка. Когато се усмихваме около очите ни се появяват бръчици. Ако усмивката е фалшива кожата около очите остава гладка и опъната.

8. Ако той се смее заедно с вас, то най-вероятно се смее на вас.

9. Експанзивната и авторитарна поза показва лидерство.

10. Треперенето на крака на събеседника ви често е знак за разклатено вътрешно състояние или иначе казано – събеседникът ви е неуверен и лабилен.

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас:
Коментари
Зареждане...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Close