Проверете колко негативна енергия носите в себе си

Има хора, които непрекъснато привличат неподходящи хора, ситуации или чувства – дължи се на натрупана негативна енергия. Вероятно не подозирате, че може да сте натрупали негативна енергия в себе си.

Някои перипетии в живота могат да бъдат обяснени със съдбата и със свиване на рамене, че ние нямаме късмет. Може да наричаме себе си здраво стъпили реалисти, защото всичко е сурово и жестоко около нас. Но когато това сочи, че нещата се движат в грешна посока, то трябва да се замислим дали да приемаме за истина същите твърдения.

Вярно е, че ако очакваме нещо лошо да ни се случи, тогава наистина нещо лошо ще се случи, дори и ако има перспективи, че ситуацията трябва да бъде в наша полза.

Опитайте се да отговорите на следните въпроси, за да прецените нивото на отрицателна енергия, която носите в себе си:

Оплаквате ли е? Често или понякога?

Жалващите се обичат често да разказват за това, което е лошо в света. Постоянно се оплакват от лоши метеорологични условия, лоши условия на живот, страшния трафик, глупавите закони.

Критикувате ли?

Критиката ви привлича драми и бедствия. Обикновено вие имате мнение за всяко бедствие, което се излъчва в новините, както и за всеки проблем в чуждото семейство.

Обвинявате ли? Постоянно или само в определени ситуации?

Смятате, че нямате контрол над много ситуации живота си. Искате да се чувствате като жертва. Все другите са ви виновни за нещо.

Благодарни ли се за живота или ще бъдете благодарни, когато според вас дойде ден, в който той да се промени?

Чувствате ли се самите вие участник в събитията или чакате нещо да се случи?

Последните два въпроса са много важни, за да установите дали не сте обсебени от негативна енергия.

Ако сте благодарни само когато нещо добро се случва, според вашата оценка, това означава, че сте крайно негативен тип. Със сигурност чувството на благодарност за нещо означава, че има светлина в тунела.

Ако мислите, че неприятностите се изсипват само на вашата глава, означава, че сами си лепите етикет на жертва. Конкретно, за всичко лошо, което се случва виновно е „небето“, ”гадният живот „,“нещо друго“, а когато се случи нещо добро, тогава заслужили сте вие, вашата работа, трудът и отдадеността. Не е ли странно, че за някои външни обстоятелства обвинявате други фактори или хора, а за всичко друго вие си приписвате заслугите.

Ако сте отговорили с да на някой от посочените по-горе въпроси, в себе си имате отрицателна енергия, което има тенденция да расте. Въпреки това, има начини, по които можете да „изчистите“ и добрата новина е, че това винаги е възможно.

Първо трябва без резерви да приемате. За да се изчистите от негативна енергия трябва да осъзнаете, че докато мислите, че за всичко, което се случва виновен е някой трети, много ще страдате. Когато осъзнаете, че всичко излиза от вас ще осъзнаете радостта и мира. Разбира се, трябва да промените и отношението си. Опитайте света и събитията да виждате от гледна точка хубавата страна.

За тази промяна е необходимо време и отдаденост, но за кратко време ще достигнете до изненадващи резултати. Всеки път, когато се окажете в ситуация, в която си казвате или мислите за негативни неща, сменете мисълта! Ще се изненадате колко бързо в живота си ще се настанят добри хора, добри възможности и обстоятелства.

инфо: pik.bg