fbpx

Не повече от 200 грама млечни продукти на ден!

В малки количества млечните продукти предотвратяват рак и диабет.

Испански учени от Университета в Гренада и Мадридския университет Комплутенсе съобщиха преди дни, че консумацията на мляко и млечни продукти помага за предотвратяването на появата на различни хронични заболявания, в това число рак и диабет. Това пише в прес-рилийз, публикуван в MedicalXpress.

Млечна диета с ниско съдържание на мазнини се посочва като вероятна причина да понижаване на риска от метаболитен синдром, исхемична болест на сърцето и инфаркт на миокарда, рак на дебелото черво, рак на пикочния мехур и също така на диабет.
200 грама млечни продукти на ден са необходими на един възрастен човек, съобщи пък вчера изданието „Руски вестник”, което цитира Даря Халтурина – завеждащата отделението за профилактика на рисковите фактори към централния научно-изследователски институт при здравното министерство на Русия.

Според Халтурина, това количество е здравословната и оптимална доза, която способства за понижаване на рисковете за смъртност. „След употреба на повече от 400 грама млечни продукти за денонощие – ефектът престава да е положителен” — допълни тя.

Ферментиралите млечни продукти като кисело мляко, йогурт, кефир, извара и сирене са по-полезни отколкото прясно мляко, защото не на всички хора им понася лактозата. На възрастни хора прясно мляко изобщо не се препоръчва, припомнят учените.

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас:
Коментари
Зареждане...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Close