fbpx

Какво ставa, когато направим списъка на живота си?

jemand schreibt eine bukket list

Правили ли сте си някога списък за неща, които трябва да направите, преди да „гушнете букета”?

За мен той е изключително съблазнителен. Обичам да чета списъци на други хора, и да ги сравнявам.

Но ето какво се случва, когато се направи такъв списък:

Слагат тази огромна тежест върху себе си, за да го осъществят. Ако не се справят добре в преследването на нещата в списъка, ще се чувстват виновни или незавършени.

Ако не правиш добро в преследването на списъка, вероятно ще го преследваш по-слабо отколкото смислените дейности. Те обикновено са просто там, защото звучи хубаво да се направят.

Истината е, че повечето от нещата, които хората поставят върху списъците си са само идеи, които изникват в главите им, не всичко е свързано със значение.

Те слагат неща като „скачане с парашут“ , „уроци по сърф“ и „посещение на тропическите гори в Амазонка“ и „целувка под дъжда“ – всички, от които са отлични дейности … но рядко слагат неща като, „да променя живота на някого“ или „да намеря смислена работа „или“ да бъда състрадателен към моето семейство „.

Защо да оказваме натиск върху себе си, за да постигнем огромен списък с неща, които не са толкова смислени? Защо да се чувстваме виновни, ако не сме ги преследвали достатъчно упорито?

Животът не е голям списък със задачи, нито е за оптимизиране на всичко, което правим в живота.

Най-невероятно нещата са точно пред нас, точно там, където сме. Точно сега. Ние не трябва да отиваме някъде, да видим някои невероятни забележителности или да правим смели действия, за да изпитаме чудото на живота.

Ние можем да изградим смислен живот, точно там, където сме.

Източник: http://evolife.bg

Други интересни статии, които подбрахме специално за Вас:
Коментари
Зареждане...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Close